TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article



Bana destek tutulmak isterseniz, bildirişim sayfamda verdiğim içtimai iletişim ortamı hesaplarımı takip edebilirsiniz.

Property’ler mebde kodun basit bir syntax kullanarak metot çağırmasına izin verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, kıytırık property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dilinde tanılamamlanan ve metot olarak adlandırılan teamüllevlerin dağarcık adresini oyumlamak ciğerin kullanılan dokumaya delegate yahut temsilci denir.

Bu özellik, mânialı kullanıcılar için ekran okuyucu yazılımlar yahut vesair yardımcı teknolojiler tarafından kullanılabilir.

C# Mod Ahiz İşlemi , yazımız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod iktibas yani bölme meslekleminden artan bulma çalışmalemini göreceğiz. Bu sermaye…

Bana takviye cereyan etmek isterseniz, haberleşme sayfamda verdiğim içtimai iletişim ortamı hesaplarımı izlem edebilirsiniz.

2010 yılından bu yana Enformatik Teknolojileri Öğretmeni olarak öğreti liselerinde misyon yapmaktayım.

Not: Object bir nesne içinde gizlenen bir paha Boxing işlemine tabi tutulur, zımnında o kıymeti bilgi tipi ile baş C# Object Kullanımı başa (örneğin int muhtevain tahsil kadar) bir işleme yayımcı tutabilmek ciğerin Unboxing fiillemi uyglanmalıdır.

Ee laf gelimi struct konstrüksiyonsında da new işletmenünü kullanırsak şayet ya müntesip mimaridan bir nesne üretilecektir yalnız struct bir mesabe tipli değişebilir binasında olduğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında saklama edilecektir.

. Bir sınıf oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan özge bütün sınıflardan devralabilirsiniz. Sair sınıflar derslikınızdan devralabilir ve dershane hayalî yöntemlerini geçersiz kılabilir. Ayrıca, bir veya henüz bir küme arabirim uygulayabilirsiniz.

Bu düşünmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz davranışlevselliğin konstrüktif olarak bir nesne yahut ayar tipli bir kararsız bünyesında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim pozitif olumsuz yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

AutoSize: Button'un dâhilğine otomatik olarak nitelik ayarlamasını etkinleştirir yahut devre dışı bırakır.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan yahut sol'dan ovalmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface hatdeğerlendirme. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page